Medical Taping en Tapen bij Massage Koudum

Tapen / Bandageren
U kunt bij Massage Koudum ook terecht voor Tapen / Bandageren. Hierdoor kan men ondanks een blessure (beperkt) blijven bewegen wat als gevolg heeft dat de blessure sneller hersteld. Daarnaast ben ik gecertificeerd in het Medical Taping Concept en kunt u voor behandingen van deze oosterse tape-techniek bij mij terecht.

Kinesio taping (Medical Taping Concept)
Het Medical Taping Concept is een techniek waarbij de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam worden gestimuleerd. Deze tape heeft dezelfde eigenschappen (rekbaarheid) als de huid en activeert het zenuwstelsel en het algemene circulatiesysteem.

Hierdoor herstellen de betreffende spieren en pezen weer snel. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

  •  De Tapemethode is heel effectief bij overbelasting, bijvoorbeeld aan de achillespees, schouder, rug, maar ook bij een tennisarm of muisarm. Verstuikingen en kneuzingen genezen ook aanzienlijk sneller met het Kinesio Tape.
  • Nabehandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.
  • Houdingscorrectie
  • Bestrijding van (spannings) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten.

De verklaring van het principe van taping?
De elastische Tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddelijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloeds-omloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal.

Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan een enkele behandeling. Omdat de Tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en sporten, onstaat een 24-uurs behandeling.

Hilda van der Galën, gecertificeerd in Medical Taping Concept