Sportmassage bij Massage Koudum

Sport massage is een van de mogelijkheden bij Massage Koudum. Ik heb jarenlang ervaring met sportmassage en verzorging bij voetbal op 1e klasse niveau en krijg regelmatig hardlopers, wielrenners en schaatsers over de vloer.

Anders dan de naam doet vermoeden is sportmassage niet alleen geschikt voor sporters maar ook zeker voor niet-sporters.

Sportmassage bevordert het herstel, voorkomt sportblessures en het draagt bij tot een meer effectieve training en een betere sportprestatie.
Vóór je gaat sporten moet je het lichaam daarop voorbereiden. De spieren moeten onder meer op de juiste spierspanning worden gebracht en beter doorbloed worden. Dit doe je door middel van een warming-up. Een sportmassage kan hier een onderdeel van zijn, maar kan een warming-up niet vervangen. Een voorbereidende sportmassage kan door sporters, naast de fysieke voorbereiding, ook gebruikt worden om zich mentaal voor te bereiden op de te leveren sportieve prestatie.
Na de sportieve activiteit is het doel van de sportmassage tegengesteld: de spieren moeten dan weer tot ontspanning gebracht worden.

Wat zijn de effecten van een herstelsportmassage?
Het belangrijkste effect is afname van de spierspanning. Hierdoor zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en bouwstoffen kunnen aangevoerd worden. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden. Met sportmassage wordt het lichaam geholpen bij het herstel zodat het steeds beter kan presteren.
De sportmasseur past handgrepen en tempo van de massage aan afhankelijk van het doel en de toestand van de spieren.